نکاتی درباره چیستی و فواید کیف پول الکترونیکی
به گزارش وبلاگ فیسی بوک، با توجه به اینکه به تازگی شورای پول و اعتبار به منظور تسهیل مبادلات خرد، اجازه صدور کیف پول الکترونیکی به وسیله بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی را صادر نموده است، ضروری است تا با انواع کیف پول الکترونیکی، نقش آن ها در ایجاد تحول در تراکنش های اقتصادی و فواید آن برای مردم بیشتر آشنا شویم.
به گزارش خبرگزاری مالی ایران، به تازگی شورای پول و اعتبار اجازه داده تا به منظور تسهیل مبادلات خرد، کیف پول الکترونیکی به وسیله بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی صادر شود اما این اجازه مشروط به نظارت بانک مرکزی و خلق نشدن نقدینگی است . تعریف کیف پول الکترونیکی بیانگر این است که آن یک ابزار پرداختی با قابلیت ذخیره پول الکترونیکی است و پیش از این مشتری به وسیله حساب بانکی خود می توانست نسبت به شارژ کیف الکترونیکی اقدام کند و به وسیله مانده وجوه ریالی ذخیره شده در کیف پول الکترونیکی تراکنش های انتقال، خرید، برگشت از خرید، پرداخت قبض و مانده گیری را انجام دهد اما اکنون باید منتظر کیف پول الکترونیک جدیدی باشیم.
در این بین، نگاهی به پیشینه کیف الکترونیکی نشان می دهد که سابقه حضور این طرح در بانکداری کشور به سال 1392 بر می شود که بانک مرکزی در این سال کلیات راه اندازی این طرح را ارائه کرد اما از آنجا در این زمان کنترل و اختیار کیف پول های الکترونیک زیرنظر بانک مرکزی بود، باعث شد تا بانک ها استقبال چندانی از آن نکنند و این طرح به صورت گسترده اجرا نشود.
کیف پول الکترونیک علاوه بر اینکه باید دارای سه ویژگی شامل ذخیره شدن بر روی یک ابزار الکترونیک، مورد پذیرش قرار دریافت به وسیله هویتی غیر از صادرکننده آن و در آخر مبلغی که بابت شارژ دریافت می شود کوچک تر یا برابر با مقداری باشد که کیف پول با آن شارژ می شود، است.
انواع کیف پول الکترونیکی
علاوه بر این، در کل سه نوع کیف پول الکترونیکی وجود دارد که شامل بسته، نیمه بسته و باز می شود. کیف پول الکترونیکی بسته در کشور ما عموما این خدمات در قالب کارت های هدیه ارائه می شود که مبالغ از قبل مشخصی در آنها قرار گرفته است. همچنین، نمونه ای از کیف پول الکترونیکی نیمه بسته در ایران، اپلیکیشن هایی هستند که می توان در آن ها حساب کاربری خود را با استفاده از کارت های بانکی شارژ و در خریدها از آن استفاده کرد.
اما نوع آخر این کیف پول که کیف پول الکترونیک باز نام می گیرد، فقط به وسیله بانک ها یا در همکاری با بانک ها صادر می شود و از این کیف پول ها می توان در تمام تراکنش ها استفاده و همچنین می توان از دستگاه های خودپرداز پول دریافت کرد. از آنجا که این نوع کیف پول منجر به خلق نقدینگی می شود، بدین منظور در روزهای آینده بانک مرکزی ضوابط راهبری و نظارتی تهیه و ابلاغ خواهد نمود.
فواید کیف پول الکترونیکی
گفته می شود که سهولت در استفاده، امن و مطمئن بودن، سرعت بالا، ارتباط آسان با سایر حساب ها و تجمیع تراکنش های خرد از جمله مزایای استفاده از کیف الکترونیک پول است. علاوه براین، این طرح هم می تواند گامی موثر در نزدیک شدن به بانکداری دیجیتال باشد و هم اینکه در پی شیوع ویروس کرونا، لزوم توجه به الکترونیک شدن تمام خدمات بیشتر حس شد که این اقدام، می تواند مصائبی که نظام بانکی در زمان درگیری با این بیماری درگیر بود را در زمان آینده و شرایط مشابه بیماری های همه گیر کاهش دهد. /ایسنا
منبع: اقتصاد ایران