نسخه گیاهی برای دختردار شدن!

به گزارش وبلاگ فیسی بوک، اینروز ها عطاری ها مثل قارچ از زمین بیرون می زنند، سرت را که بچرخانی حداقل از هر محله یکی دو تا عطاری می بینی با هزار و یکجور تبلیغات کاغذی دارو های گیاهی بر در و دیوارش.

نسخه گیاهی برای دختردار شدن!

به گزارش، نسخه گیاهی برای پاکسازی کلیه ها، درمان آلزایمر، نفخ معده، تصفیه خون، رفع افتادگی پوست، درمان ناباروری، درمان شب ادراری بچه ها، 11 داروی گیاهی که حتما باید در خانه داشته باشید و ... این ها تعدادی از ده ها عنوانی است که اگر عبارت نسخه گیاهی را در گوگل سرچ کنید خواهید دید، اصلا داروی گیاهی برای هر دردی را می توانید در اینترنت یا جمع های خانوادگی، صف نانوایی، آرایشگاه و ... پیدا کنید.

خیلی ها این نسخه ها را مصرف می کنند و معلوم نیست چند درصد می توانند به تاثیرگذار بودن این نسخه ها گواهی بدهند، اما تاثیرگذار بودن برخی از این درمان های سرپایی را هم نمی شود انکار کرد.

در واقع در اینکه طب سنتی یکی از سرمایه های علم پزشکی دنیاست شکی نیست، اما بررسی علل رشد سوال برانگیز اقبال مردم ایران به درمان های گیاهی ضرورتی انکارناپذیر به نظر می رسد.

اینروز ها عطاری ها مثل قارچ از زمین بیرون می زنند، سرت را که بچرخانی حداقل از هر محله یکی دو تا عطاری می بینی با هزار و یکجور تبلیغات کاغذی دارو های گیاهی بر در و دیوارش.

ایران همواره کشوری پر مصرف در حوزه دارو معرفی شده، کشوری که مردم آن برای کوچکترین مشکل جسمی خود به سمت مصرف انواع دارو ها می روند و حتی خود درمانی هم می کنند و شرایط خوددرمانی در نگاه آن ها وقتی ساده تر می شود که پای دارو های گیاهی یا گیاهان دارویی وسط کشیده می شود.

این روز ها گرایش مردم به مصرف دارو های گیاهی نسبت به دارو های شیمیایی افزایش یافته و بازار عطاری ها داغ داغ شده.

اینروز ها اگر به یکی از دوستان خود از یک بیماری گلایه کنید بلافاصله برای شما نسخه ای از انواع دارو های گیاهی می پیچد یا به سمت یک عطاری راهنمایی تان می کند تا درمان قطعی دردتان را از او بگیرید و شاید همین امر باعث شده است که هر روز در گوشه ای از شهر شاهد راه اندازی یک عطاری جدید باشیم با یک فرشونده که در سطح یک پزشک در واقع برای خود مطب باز کرده است.

سوال اینجاست که دارو های گیاهی چقدر اثربخشی دارند و آیا می توان آن ها را به صورت کامل جایگزین دارو های شیمیایی کرد؟

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک در این خصوص به ایسنا گفت: داروسازی دوره های تاریخی مختلفی را گذرانده است و حتی پایه بسیاری از دارو های شیمیایی گیاه است، اما این بدین معنا نیست که دارو های گیاهی بر دارو های شیمیایی کاملا ارجحیت دارد.

علیمرادیان با اشاره به پیشرفت های علم پزشکی و داروسازی در دنیا، اضافه کرد: دارو های سنتی و گیاهی در همه دنیا متقاضی دارند، اما واقعیت این است که کیفیت دارو های گیاهی بسیار اهمیت دارد و عموما این دارو ها با کیفیت مناسبی عرضه نمی شود، حتی ممکن است عدم آگاهی نسبت به تولید این داروها، ترکیب و کیفیت آن ها منجر به تولید دارویی بی خاصیت و چه بسا داروی همراه با عوارض شود.

وی با اشاره به گرایش مردم به سمت مصرف دارو های گیاهی شرح داد: باور عمومی در قبال دارو های گیاهی این است که این دارو ها دارای عوارض کمتر و اثربخشی بیشتر هستند که اتفاقا باوری اشتباه است. علم پزشکی و داروسازی پیشرفت بسیار بالایی داشته و نمی توان در این زمینه براساس عقاید سال های قبل پیش رفت چراکه قطعا متضرر خواهیم شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: اگر پزشکان ما سواد کافی داشته باشند و تشخیص درستی بدهند و درمان دارویی مناسبی را انتخاب کنند یا داروسازان داروخانه ها بیماران را درست راهنمایی کنند، قطعا باور های غلط مردم در این خصوص از بین می روند. در این صورت مردم اثربخشی طب نوین و پزشکی را می بینند و قطعا به سمت دارو های گیاهی که معین نیست چه ترکیبی برای ساخت آن ها استفاده شده یا عطاری ها نمی روند.

وی با تاکید بر اینکه برای تولید یک دارو یا قرص گیاهی باید اصول ساخت به درستی دنبال شده باشد، اضافه کرد: برای تولید یک داروی گیاهی زمان برداشت گیاه، منطقه برداشت، نوع جمع آوری و ترکیب و تولید آن باید طبق اصول باشد و اگر به این موارد بی توجهی شود قطعا داروی بی اثر و حتی همراه با عوارض، تولید و مصرف می شود.

علیمرادیان برداشت خودسرانه گیاهان دارویی در طبیعت را در واقع ناشی از یک باور غلط و یک ندانم کاری دانست و گفت: گاهی مردم در برداشت گیاهان دارویی که در طبیعت رشد می کنند ریشه یا پیاز گیاه را نیز برداشت کرده و علاوه بر آسیب رساندن به محیط زیست و طبیعت باعث می شوند که گیاه رویش مجدد نداشته باشد، از طرفی در مواردی به دلیل عدم آشنایی با اینگونه گیاهان، گونه های اشتباهی را برداشت کرده و مصرف می کنند.

وی بیان نمود: به عنوان مثال آویشن شیراز در منطقه ای خاص، اقلیمی خاص و زمان خاص می تواند ماده موثر داشته باشد، اما مردم به دلیل عدم آشنایی و آگاهی در هر زمانی بدون توجه به ابتلای گیاه به آلودگی قارچی و کپک آنرا می چینند و مصرف می کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: برای تولید قرص هیوسین گیاه بذرالبنج لازم است که باید بار ها در سطح چندین هکتار گیاه کشت شود تا ماده موثره برای تولید این دارو حاصل شود و سپس وارد صنعت داروسازی شود به همین دلیل به راحتی نمی توان نسخه پیچید و برای درمان بیماری ها یک گیاه را برداشت و مصرف کرد.

وی با بیان اینکه گرایش مردم به گیاهان دارویی پایه علمی ندارد و کاری که در عطاری انجام می گیرد غیرمجاز و مغایر با اصول سلامت است، شرح داد: نباید از عطاری ها داروی گیاهی خرید کنند، دارو باید حتما از داروخانه تهیه شود که در این صورت اگر اشتباهی در این راستا صورت گیرد امکان پیگیری حقوقی وجود دارد. در واقع نباید سلامت را به دست عطاری هایی سپرد که حتی کوچکترین سوادی در این علم ندارند.

علیمرادیان در خصوص توزیع برخی دارو های گیاهی در داروخانه ها بیان نمود: توزیع داروی گیاهی در داروخانه ها با برند شرکت های دارویی معتبر و دارای پروانه بهره برداری از سازمان غذا و دارو بلامانع است، حتی گاهی برخی داروخانه ها اقدام به فروش برخی دارو ها به صورت پاکتی می کنند به صورتی که به عنوان مثال یک بسته قرص 100 تایی را می توان به صورت بسته یا پاکت های 20 تایی به بیمار عرضه کرد که در این صورت باید طریقه مصرف توسط داورخانه بر روی پاکت درج شود، اما به هیچ عنوان نمی توان به قرص های گیاهی که به صورت فله توسط عطاری ها عرضه می شود اعتماد کرد.

این روز ها عطاری ها که برخی فروشندگان آن ها از سوی مردم دکتر خطاب می شوند، بازار داغی برای خود پیدا کرده اند، از طرفی قیمت برخی دارو ها افزایش یافته و گاهی افراد به دلیل مسائل اقتصادی ترجیح می دهند خود را به عطاری ها و دارو های گیاهی بسپارند تا با هزینه کمتر درمان شوند، اما هستند مواردی که آسیب های جبران ناپذیری را بواسطه مصرف داروی گیاهی اشتباه متحمل شده اند.

معین نیست دارو ها و ترکیبات گیاهی که توسط عطاری ها به مردم عرضه می شود چیست، اما خوشبختانه معاونت غذاودارو علیرغم اینکه نظارت بر عطاری ها را در حیطه وظایف خود ندارد به این امر ورود کرده و هرزگاهی شاهد پلمب عطاری ها هستیم که به دلیل ارتباط مستقیم فعالیت این دکان ها با سلامت مردم اقدامی مناسب محسوب می شوند و لازم است در کنار آن آگاهی و دغدغه مندی جامعه نسبت به سلامت ارتقا یافته و از سوی دیگر اعتماد مردم به درمان های علمی تقویت شود.

منبع: ایسنا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "نسخه گیاهی برای دختردار شدن!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نسخه گیاهی برای دختردار شدن!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید