خوابی که امارات و عربستان برای منصور هادی دیده اند
به گزارش وبلاگ فیسی بوک، ایسنا نوشت: یک منبع سیاسی از مقدمه چینی امارات و عربستان برای کنار گذاشتن رئیس جمهور مستعفی یمن پرده برداشت.
یک منبع سیاسی عالی رتبه به روزنامه عربی21 گفت: ابوظبی در دوره اخیر از کوشش های عربستان برای اجرای توافق ریاض حمایت نموده و به هم پیمانش شورای انتقالی جنوب یمن موافقت خود را با مکانیزم پیشنهادی ریاض، اعلام نموده است.
به گفته این منبع سیاسی قبل از اعلام مکانیزم تسریع توافق ریاض، محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی فرستاده ویژه ای را به عربستان فرستاد اما تا پیش از رسیدن سعید المهیری، فرستاده امارات، شورای انتقالی با پیشنهاد اخیر عربستان مخالفت کرد و بعدا گفت با این مکانیسم موافق است و از خودمختاری اعلام شده در جنوب یمن صرف نظر کرد.
به گفته این منبع عنوان استراتژی جدید امارات بستن صفحه عبدربه منصورهادی، رئیس جمهور مستعفی یمن و انتقال به دولتی که شورای انتقالی جنوب در آن چهار پست وزارتی داشته باشد، است.
این منبع افزود: هدف مقدمه چینی امارات تغییر معادله و سلب مشروعیت از عبدربه منصورهادی است. نظر امارات و عربستان یکی است و آن این است که دولت مستعفی یمن باری سنگین بر دوش آن هاست.
این منبع به نقل از مسئولی در هیئت شورای انتقالی در ریاض گفت: مقدماتی که ابوظبی برای آن برنامه ریزی می نماید با اعمال فشار بر رهبری یمن برای دادن اختیارات گسترده به دولت آینده با مشارکت شورای انتقالی جنوب شروع می گردد.
این منبع افزود: هماهنگی میان امارات و عربستان درباره این مسئله وجود دارد که دولتی که قرار است به ریاست مشخص عبدالملک تشکیل گردد اختیارات گسترده و نامحدود داشته باشد.
این منبع گفت: مقدماتی که در جریان است منصورهادی را بیشتر هدف قرار می دهد و قدرت را از وی می گیرد. شورای انتقالی جنوب یمن بعد از دریافت تضمین هایی با اجرای توافق ریاض موافقت نموده است.
هیئت شورای انتقالی جنوب یمن پس از ترک ریاض به تمامی نیروهای وابسته به این شورا ابلاغ نموده که هرگونه امتیازدهی حتی اگر سخت باشد در ازایش منصورهادی برای همواره کنار گذاشته می گردد و این شورا می تواند در دولت آینده شرکت کند. از شورای انتقالی جنوب یمن با ائتلاف هایی با احزاب چپ گرا و گروه حزب کنگره مردمی وابسته به خانواده علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن حمایت به عمل خواهد آمد.
اواسط ژوئیه یک منبع یمنی گفت در نشستی به ریاست سفیر عربستان در یمن، حزب سوسیال از پست خود در دولت آینده شورای انتقالی جنوب صرف نظر نموده است.
به گفته منابع سیاسی یمنی این مقدمه چینی ها با حمایت گروه های بین المللی صورت می گیرد و این شروع بازی ای است که امارات علیه منصورهادی و گروه های حامی وی به راه انداخته است.
امارات به شورای انتقالی ابلاغ نموده که ابقای آن ها در خارج از چارچوب دولت مشروع آن ها را در نظر طرف های داخلی و خارجی شورشی جلوه می دهد و باید برای مشروعیت بخشیدن به تحرکاتشان برای جدایی تدریجی جنوب یمن از شمال آن در دولت مشارکت داشته باشند.
دیدگاه امارات بیشتر براساس رویکرد ابوبکر العطاس، اولین نخست وزیر یمن بعد از وحدت شمال و جنوب در سال 1990 است که اکنون مشاور منصورهادی است. دیدگاه وی مبتنی بر این مسئله است که جدایی جنوب از شمال تنها به وسیله دولت مشروع ممکن است. بر این اساس ولیعهد ابوظبی برای تکرار تجربه کودتا از داخل دولت کوشش می نماید مثل همان اتفاقی که در مصر و لیبی رخ داد.
به گفته منابع مذکور امارات تیم سیاسی و رسانه ای را از داخل و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از جمله عربستانی ها برای توقف اجرای توافق ریاض در عدن و کارشکنی در هرگونه پیشرفتی که به نفع دوره آینده نباشد آماده نموده است.
به گفته این منابع محمد بن زاید شخصیت های بانفوذی را در میان دولت مستعفی یمن گماشته تا اطلاعات را به صورت منظم منتقل نموده و وجهه منصور هادی و رهبرانش را مخدوش نمایند.
هفته گذشته ریاض از مکانیزم تسریع کوشش برای اجرای توافق ریاض اطلاع داد که به دنبال آن تصمیماتی از سوی منصورهادی اتخاذ شد و وی نخست وزیر کنونی را به تشکیل دولتی ظرف 30 روز مکلف کرد.
منصورهادی همچنین احمد حامد لملس را به عنوان استاندار جدید عدن و محمد احمد الحامدی را به عنوان مدیرکل پلیس مشخص کرد.
در مقابل شورای انتقالی جنوب خودمختاری مناطق جنوب را در راستای طرح عربستان لغو کرد.
310 310
منبع: خبرآنلاین