کشف اسکلت دختربچه ای 5000 ساله در بابل
به گزارش وبلاگ فیسی بوک، سرپرست تیم کاوش باستان شناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل از کشف اسکلت دختر بچه ای 5000 ساله در تپه های باستانی این منطقه اطلاع داد و گفت: اسکلت دختری حدوداً 13 تا 14 ساله نیز در این منطقه کشف شده است که درفشی در کنارش و گردنبندی از جنس صدف، سنگ و قیر در گردن او قرار داشت و با آنالیز های به عمل آمده قدمت این اسکلت به 3000 تا 5000 سال تخمین زده شده است.
به گزارش وبلاگ فیسی بوک به نقل از ایسنا، محمد فاضلی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به حضور یک ماه و نیمه تیم باستان شناسی در تپه های تاریخی بزرودپی اظهار کرد: شهرستان بابل از لحاظ تخریب و تجاوز آثار تاریخی در رتبه اول مازندران واقع شده است.
او با ابراز نگرانی از وضعیت موجود آثار تاریخی در بابل گفت: ما در معرض انتقال زمین سوخته به نسل های بعدی هستیم؛ در منطقه هفت تپه 400 تا 500 حفاری غیرمجاز صورت گرفته که احتیاج است در آن قسمت امنیت حفظ آثار تاریخی برقرار شود.
فاضلی یادآور شد: بسیاری از محوطه های تاریخی در بابل ثبت میراث فرهنگی نشده اما با پیگیری های صورت گرفته در حدود 2 هکتار از تپه باستانی بزرودپی بابل ثبت میراث فرهنگی شده است.
فاضلی در ادامه با ابراز تأسف از نبود آزمایشگاه های تخصصی میراث فرهنگی در کشور گفت: حدود 50 میلیون تومان هزینه آزمایش باستان شناسی این منطقه برای ارسال به آلمان، انگلستان و لهستان خواهد شد و در حدود 6 ماه نیز اعلام پاسخ آزمایش ها به طول می انجامد.
سرپرست تیم کاوش باستان شناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل با بیان اینکه در یک برنامه 5 ساله در نظر داریم این محوطه تبدیل به سایت موزه بشود، اضافه کرد: به دنبال حضور تیم بین المللی باستان شناسی در این منطقه هستیم تا این نقطه به مدرسه باستان شناسی تبدیل شود.
فاضلی با بیان اینکه تپه های تاریخی بابل زیر تیغ پروژه های عمرانی قرار گرفته است، اضافه کرد: متأسفانه به رغم اعتراضات ما و به دستور استاندار وقت، عملیات عمرانی در این مناطق انجام گرفت که سبب تخریب بخشی از این تپه تاریخی شد.
او در ادامه اضافه کرد: شهرداری و شورای شهر خوش رودپی نیز درصدد اجرای پارک در این مکان بودند که با پیگیری تیم باستان شناسی و رئیس کل دادگستری استان مازندران جلوی این پروژه گرفته شد.
سرپرست تیم کاوش باستان شناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل با اشاره به اینکه در کشور بالای 120 پایگاه میراث فرهنگی داریم که اماکن تاریخی را تحت نظر خود دارند، اعلام کرد: برنامه ما این است که در بابل پایگاه بین المللی میراث فرهنگی ایجاد کنیم تا حضور باستان شناسان بین المللی در این شهرستان تقویت شود.م
فاضلی با بیان اینکه با مطالعات باستان شناسی می توان وضعیت موجود را آسیب شناسی کرد، اضافه کرد: مازندران همواره در طول تاریخ، یک استقلال فرهنگی و اجتماعی داشته و نفوذپذیری اقوام در این منطقه کمتر دیده می شود.
کشفیات مرموز و جالب در تپه های باستانی بابل
فاضلی در ادامه با اشاره به اکتشافات اخیر در تپه های تاریخی بابل توضیح داد: کاوش های صورت گرفته در این منطقه نشان می دهد تمدن در این نقطه به 5000 سال پیش بازمی شود؛ این دوره به دوره مفرغ و شروع شهرنشینی معروف است.
او با اشاره به اینکه بیشتر کاوش هایی که انجام شد مربوط به 5000 سال پیش بوده است، اعلام کرد: در حالی که جنگل های ما اکنون در حال از بین رفتن است؛ با کاوش های صورت گرفته می توان گفت در 5000 سال پیش، اکوسیستم این منطقه چگونه بوده است.
سرپرست تیم کاوش باستان شناسی تپه تاریخی بزرودپی بابل با بیان اینکه چندین مورد ذغال کشف شده وجود دارد که نشان دهنده گونه های درختی در منطقه است، یادآور شد: در یکی از لایه ها بیش از 20 کیلوگرم دانه گیاهی کشف شد که برای معطر بودن، درمان و آرایش آن موقع ها استفاده می شده است.
فاضلی تاکید نمود: در رابطه با تاریخ کشاورزی ایران هیچ اطلاعی وجود ندارد، مهم ترین آگاهی باستان شناسان در این منطقه، کشف دانه های گیاهی بوده که تاریخ کشاورزی مازندران در 3000 تا 5000 سال پیش را نشان خواهد داد.
او با اشاره به اینکه به نظر می رسد حدود 3200 سال پیش سیل بزرگی در این منطقه به وقوع پیوسته و قسمتی از این مکان را با خود به زیر آب برده است، اضافه کرد: لایحه های دست نخورده و بکر این منطقه، به عصر مفرغ و عصر آهن که همان دوران شکوفایی ایران بوده است، مربوط می شود.
او با اشاره به اینکه تعداد زیادی اشیای تاریخی دیگری نیز از این محوطه به دست آمده است، اضافه کرد: این اشیا شامل دوک نخ ریسی، شاخ مارال، درفش و خمره بوده است.
سرپرست تیم کاوش باستان شناسی تپه باستانی بزرودپی بابل با بیان اینکه آزمایشات نشان خواهد داد که وضعیت آب و هوایی و اکوسیستمی مازندران در حدود 5000 سال پیش چگونه بوده است، اضافه کرد: سه مسئله کربن 14، دی .ان. ای و ایزوتوپ استخوان از جمله آزمایش ها برای ارسال به اروپا خواهد بود.
فاضلی با اشاره به اینکه بیشتر محوطه هایی که در مازندران کاوش شده بافت قبرستانی دارد، اضافه کرد: در بخش مسکونی و سبک زندگی کاوش کمتری صورت گرفته است. با کاوش های باستان شناسی تعداد زیادی از محققان در مازندران تربیت خواهند شد.
منبع: میراث آریا