آیا تمام اموال بدهکار توقیف می شود؟
به گزارش وبلاگ فیسی بوک، اگر فرد بدهکار شغلی خاص داشته باشد نمی توان وسایل و ابزار کسب و کار او را توقیف کرد. زیرا این ابزار برای سایر اشخاص تحت تکفل فرد بدهکار ضروری و لازم است.
گاهی افراد به دلایل مختلفی به دیگران بدهکار هستند. به طور مثال مردی که بابت مهریه به همسر خود مدیون است. در چنین شرایطی طلبکار اقدام به توقیف اموال بدهکار می کند. طبق قانون توقیف اموال معمولا زمانی مطرح می شود که شخص بدهکار اموالی داشته باشد و همچنین طلبکار بتواند این اموال را شناسایی و اثبات کند. احراز اموال می تواند از جانب طلبکار یا به وسیله دادگاه صورت بگیرد. اما سؤالی که مطرح می شود این است که آیا تمام اموال بدهکار توقیف می شود؟ در وبلاگ فیسی بوک به این پرسش پاسخ داده شده است. در ادامه با ما همراه باشید.
توقیف اموال
هر فرد طلبکاری برای مطالبه بدهی خود می تواند بخشی از اموال بدهکار را توقیف کند تا به وسیله آن بتواند طلب خود را وصول کند. اما نکته قابل توجه این است که بدانیم تمام اموال بدهکار قابل توقیف نیست و طلبکار نمی تواند برای دریافت طلب خود تمام اموال مدیون را بگیرد.
منزل مسکونی که به طور عرفی محل سکونت بدهکار باشد و همچنین اثاث و لوازم مورد نیاز زندگی که برای رفع نیاز های ضروری بدهکار و افراد تحت تکفل او هستند قابل وصول نیستند. علاوه بر منزل و وسایل زندگی، آذوقه موجود که برای رفع نیاز بدهکار است هم قابل دریافت نیست.
همچنین کتا ب ها و ابزار علمی و تحقیقاتی بدهکار که متناسب با شخصیت اوست را نمی توان توقیف کرد.
به طور مثال اگر فرد بدهکار کشاورز باشد یا شغلی خاص داشته باشد نمی توان وسایل و ابزار کسب و کار او را توقیف کرد. زیرا این ابزار برای سایر اشخاص تحت تکفل فرد بدهکار، ضروری و لازم است. در خصوص توقیف خط تلفن باید در نظر داشت که تلفن مورد نیاز مدیون را هم نمی توان از او گرفت. در نهایت اگر فرد بدهکار در خانه اجاره ای سکونت دارد، مبلغی که در عقد اجاره برای پرداخت به موجر در نظر گرفته شده است هم قابل توقیف نیست.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر در خصوص توقیف اموال برای مهریه مطلب توقیف منزل برای مهریه را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا